Mesaje despre Folcloristica

 Mesaj 1
 
În fiecare an, @Super tinerii îşi adună forţele şi organizează un festival folcloric unic, în judeţul Iaşi. De ce e atât de special? Pentru că e non-formal, e 100% creaţia voluntarilor şi oferă o scenă deschisă tuturor celor ce doresc să se exprime ori să înveţe despre folclor. Cu alte cuvinte, Festivalul #Folcloristica este cel mai important eveniment non-formal de promovare, integrare și revigorare a tradițiilor și obiceiurilor ce stau la baza culturală a județului Iași.

Implică un sat, dezvoltă o ţară; dacă eşti pasionat/interesat de folclor, orice ar însemna asta: muzică, arte meșteșugărești, costume populare, dans, poezii, glume, bucate etc.; vino la Ruginoasa, între 16-17 septembrie, ca persoană resursă, voluntar, artist, meşteşugar, producător local ori ca simplu participant! Împreună transformăm Iaşul în capitala folclorului moldovenesc.

Dacă vrei un rol activ, înscrie-te aici: https://goo.gl/forms/YPVwwwaOy2mFxmV53! 


 
Mesaj 2
 
În ultimii doi ani am luat pulsul folclorului în judeţul Iaşi! Verdictul: e slab. Unii ar spune că e pe moarte, dar noi am scos pe piaţă un medicament minune: Festivalul Folcloristica. 

Ajuns la a III-a ediţie, Folcloristica ne invită să ne implicăm activ în promovarea, integrarea și revigorarea tradiţiilor și obiceiurilor ce stau la baza culturală a județului Iași. 
Satele din judeţ sunt invitate să se prezinte cu 3 elemente tradiţionale, specifice comunei/zonei: un produs, un dans şi un cântec. Va avea loc o paradă şi o prezentare pe scenă, după care juriul va desemna un sat câştigător, care pentru un an va deţine titlul de cel mai frumos şi tradiţional sat din judeţul Iaşi. 
Dacă doriţi să participaţi, veniţi la Ruginoasa, în perioada 16-17 septembrie 2017! Intrarea este liberă. Dacă doriţi să vă implicaţi, completaţi acest formular: https://goo.gl/forms/YPVwwwaOy2mFxmV53. Orice pasiune din folcloristică va fi apreciată şi valorizată!

Mesaj 3:

Noi, gaşca de tineri voluntari din ASIRYS, nu ştiam mare lucru despre folclor. Ni se părea demodat şi potrivit pentru petrecerile bunicilor. Până într-o zi, când am participat la o tabără de tradiţii, organizată de Centrul Cultural Ruginoasa. Atunci am descoperit că e frumos, că ne bucură inimile, iar albul costumelor colorate cu simbolurile cusute manual, experimentarea meşteşugurilor şi a dansurilor, dar mai ales conversaţiile cu oamenii folclorului, ne inspiră în nenumărate feluri!
Folclorul a avut un impact pozitiv asupra noastră, şi vrem să învăţăm cât mai mult, să-l descoperim şi să-l integrăm în viaţa de zi cu zi.
De aceea, dragi oameni resursă, iubitori de folclor, din judeţul Iaşi, din toată Moldova, şi numai, vă vrem alături de noi!
Învăţaţi-ne meşteşugurile, dansurile, melodiile, tradiţiile, obiceiurile şi tot ceea ce ştiţi despre folclor, venind la evenimentul nostru, de la Ruginoasa, organizat în perioada 16-17 septembrie 2017. Avem şi un formular, ca să ne organizăm mai bine: https://goo.gl/forms/YPVwwwaOy2mFxmV53.

Implică un sat, dezvoltă o ţară!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani