Comunicat de presă: Curs internaţional laTîrgu Frumos

În perioada 1-8 iulie 2016, Asociaţia SUPER TINERI (ASIRYS) a găzduit în Tîrgu Frumos, 12 tineri din Slovenia, ce şi-au dezvoltat abilităţile de antreprenoriat social. Tinerii au venit printr-o mobilitate Erasmus Plus, ce este una dintre activităţile proiectului "SET UP", proiect strategic, desfăşurat pe o perioadă de 1 an în parteneriat cu SUPER TINERI. 

De ce au ales cei 12 sloveni să vină în Tîrgu Frumos? În 2012, un grup al Asociaţiei ASIRYS participa la un schimb de tineri organizat de Centrul de Tineret al Primăriei Sentjur. Prezentările susţinute de echipa României în 2012, dar şi activităţile intense din ultima perioadă, din cadrul Centrului de Voluntariat Tîrgu Frumos, i-au determinat pe liderii sloveni să aleagă România ca partener şi destinaţie pentru proiectul lor. 

Pe parcursul celor 7 zile petrecute în Tîrgu Frumos, tinerii sloveni, alături de 16 voluntari ai asociaţiei, au participat la activităţi de teambuilding, au susţinut prezentări, au realizat analize de nevoi, au vizitat satul Cucuteni şi oraşul Iaşi, unde au analizat bune practici în domeniul antreprenoriatului social, au organizat campanii de promovare, au definit idei de afaceri pe care ulterior le-au implementat la nivel micro în cadrul unui festival internaţional numit "Sladki/Dulce". O afacere socială presupune ca 100% din profit să fie investit pentru a îndeplini o misiune socială, astfel că tinerii au simulat 5 afaceri sociale cu misiunea de a susţine educaţia nonformală, voluntariatul, dar şi împădurirea comunităţii Tîrgu Frumos. Printre ideile de succes menţionăm "Pe Tricou" - o afacere care presupune recondiţionarea şi personalizarea hainelor vechi prin decupaje şi desene hand-made ori "From Tîrgu Frumos with love..." - crearea de cărţi poştale cu oraşul Tîrgu Frumos

În urma schimbului de experienţă, tinerii s-au declarat surprinşi de activitatea intensă în domeniul educaţiei nonformale din Tîrgu Frumos, de bucătăria românească, de implicarea voluntarilor organizaţiei în comunitatea locală. 

 

În luna noiembrie, o delegaţie SUPER TINERI va vizita Slovenia, pentru a analiza rezultatele proiectului şi a crea un ghid pentru tinerii care vor să-şi dezvolte abilităţile de antreprenoriat social.  

Proiectul "Set UP" este finanţat de Programul Erasmus Plus, cu sprijinul Uniunii Europene şi este implementat de Razvojna agencija Kozjansko (RA KOZJANSKO) în parteneriat cu Asociaţia SUPER TINERI (ASIRYS).  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani