Feel the Festival în Mugla!

În perioada 15-19 mai, România şi Turcia, împreună cu alte 19 ţări, vor colabora pentru organizarea Festivalului Anual de Tineret din Mugla. Pentru prima dată în istoria acestui festival, o echipă internaţională - formată din 39 de tineri, din 21 de ţări, va lucra intensiv pentru crearea unui eveniment unic, multicultural, bazat pe voluntariat şi educaţie non-formală, în cadrul unui proiect european numit „Feel de Festival”. 

Cea mai reprezentată ţară la festival este România, cu 7 voluntari, cu pregătire în muzică, istorie, economie, studii europene. Alte ţări prezente sunt: Spania, Albania, Serbia, Slovenia, Cehia, Italia, Germania, Danemarca, Azerbaijan, Belarus, Lituania, Portugalia, Ungaria, Georgia etc.  Evenimentul este organizat de  Gençlik Organizasyonları Merkezi (Youth Organizations Centre), cu suportul municipalităţii din Mugla.

De 5 ani coordonez acest eveniment, însă în acest an, am doborât propriul nostru record, aducând împreună atât de multe culturi la Festivalul de Tineret din Mugla" a declarat Ibrahim Dikici, directorul Youth Organizations Centre.

Tinerii din mediul internaţional implicaţi în proiectul „Feel de Festival” sunt beneficiari ai Programului Tineret în Acţiune, Acţiunea 2, Serviciul European de Voluntariat, program desfăşurat sub auspiciul Comisiei Europene. 30, dintre cei 39 de voluntari, vor realiza activităţi sociale, interculturale, nonformale în sprijinul comunităţii locale. 

Relaţia bună dintre România şi Turcia se reflectă nu doar în numărul mare de voluntari, ci şi în relaţiile interumane, care pe termen mediu şi lung vor intensifica cooperarea dintre cele 2 ţări, pe toate planurile: economic, cultural, social etc. Un exemplu în acest sens este reprezentat de Asociaţia SUPER TINERI – ASIRYS din România, care pe parcursul unui singur an, a reuşit să colaboreze cu organizaţii diferite din Turcia, pentru implementarea a 14 proiecte, prin care peste 60 de tineri români au avut oportunitatea de a călători gratuit, de a se dezvolta personal şi profesional într-un mediu internaţional. 

Asemănările dintre Turcia şi România mă surprind în mod plăcut! Ospitalitatea şi uşurinţa prin care reuşim să costruim relaţii de prietenie durabile şi parteneriate eficiente, mă determină să revin cu plăcere de fiecare dată în această ţară fascinantă” a declarat preşedintele Asociaţiei SUPER TINERI, Mihaela Diana Podariu. 

Programul Festivalul de Tineret din Mugla, se va desfăşura pe parcursul a 3 zile (17-19 mai 2013) şi va cuprinde: competiţii sportive, ateliere de meştesuguri, dansuri tradiţionale, jocuri de echipă şi alte evenimente, dedicate tinerilor în special. Contribuţia României constă în organizarea unor jocuri şi dansuri populare, a unor ateliere de fotografie, muzică şi gătit, evenimente ce au drept scop schimbul intercultural România – Turcia.  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani