Invitaţie pentru meşterii şi micii producători din judeţul Iaşi

Dacă sunteţi meşter ori pur şi simplu sunteţi pasionat de un meşteşug pe care îl practicaţi în timpul liber, dacă sunteţi un mic producător de bunătăţi ori produse tradiţionale, gospodină sau gospodar, dornic să împărtăşească secrete din bucătărie, din îngrijirea animalor ori tradiţii şi obiceiuri peste care s-a aşternut praful, atunci sunteţi persoana potrivită pentru a participa la ediţia a II-a a Festivalului Folcloristica. 

Festivalul este organizat în perioada 24-25 septembrie 2016, în satul Bălţaţi, şi urmăreşte să creeze o nouă reţea de meşteri populari şi mici producători, care să se sprijine reciproc şi să dezvolte proiecte de promovare, integrare și revigorare a tradițiilor și obiceiurilor ce stau la baza culturală a județului Iași.  Evenimentul ne va permite să ne cunoaştem, să stabilim priorităţi, să experimentăm o primă colaborare. 

Meşterii şi producătorii prezenţi vor trebui să îşi amenajeze un stand de prezentare, la care vizitatorii interesaţi vor putea degusta, învăţa, experimenta meşteşugul, produsul, tradiţia, obiceiul. De asemenea, vizitatorii vor putea face donaţii pentru a vă susţine activitatea. 

Nu există taxă de participare. Dacă doriţi să participaţi, vă rugăm să ne scrieţi un email pe adresa folcloristica@gmail.com sau un mesaj pe www.facebook.com/ASIRYS. 

Festivalul Folcloristica este organizat în cadrul proiectului "Grow your NGO", finanţat de Programul Erasmus Plus, al Uniunii Europene. În cadrul acestui proiect, 33 de tineri, din 9 ţări, s-au reunit în România şi au învăţat despre antreprenoriat social şi dezvoltare organizaţională. Aceşti tineri au vizitat 3 sate ale judeţului şi astfel, am descoperit că există mult potenţial în materie de dezvoltare agroturistică. În cadrul Folcloristica, vom pune bazele unui proiect de turism rural. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani