ZEN în Tîrgu Frumos

În perioada 9-10 octombrie, sărbătorim, la nivel național, Zilele Educației Nonformale. A patra ediție, din 2014, a avut ca rezultate:
... 163 evenimente organizate
... 135 organizații implicate
... 205 activitități realizate
... 33 județe participante
... sute de organizatori şi facilitatori, mii de participanţi.


Pentru că suntem implicați de peste 7 ani în activități și proiecte de educație nonformală, pentru că ne-am dezvoltat prin educație nonformală, pentru că iubim să fim în contexte de educație nonformală, am decis să ne implicăm și să organizăm mai multe activități la Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos. 

Din luna august lucrăm la dezvoltarea unei ceainării în cadrul centrului de voluntariat, care pe lângă obiectivele de sustenabilitate, își propune să unească cetățeni, autorități, instituții, organizații, să dezvolte creativitatea tinerilor, să pună în valoare ideile și oamenii valoroși și astfel, să dezvolte comunități. Ceainăria se numește PovesTea, iar lansarea către public va avea loc chiar de Zilele Educației Nonformale.

În perioada 9-10 octombrie, între orele 13:00 - 20:00, vă invităm la ceai, povești și evenimente, la Ceainăria PovesTea, amenajată în Casa de Cultură din Tîrgu Frumos. Ceaiul și evenimentele sunt din partea casei!

Programul acestor două zile este:

Vineri: 9 octombrie

13:00 - 20:00
- Salonul de lectură - PovesTea:
1. Propune o carte ce nu se găsește la Biblioteca Orașului Tîrgu Frumos, pentru a fi achiziționată de noi și disponibilă pentru lectură, oricând, la Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos. 
2. Donează o carte și vei primi un voucher cadou, ce constă în ceai pentru tine și prietenii tăi.
3. Propune o temă de discuție sau un eveniment dedicat cărților, lecturii sau filmului, și împreună dezvoltăm o activitate și o punem în practică.
4. Citește. Oricând, oricât. PovesTea îți stă la dispoziție cu spațiul călduros și ceai!

- Atelierele Folcloristica - în cadrul acestor ateliere vrem să aducem împreună acele persoane pasionate de hand-made/meșteșuguri pentru a pune bazele unei întreprinderi sociale.

1. Creează un obiect din piele în altelierul nostru sau învață să împletești brățări, creează obiecte din ceramică ori învață-ne chiar tu un meșteșug.
2. Pictează. Îți dăm acuarele, pensoane, hârtie, tu trebuie doar să-ți exprimi creativitatea! 

- Atelierul de idei - oricine vine la ceai, va putea propune  activități și idei! Noi vom vrea să-ți vorbim despre voluntariat, despre educația nonformală, despre Erasmus Plus, despre cum poți vizita Europa și despre oportunități.

Sâmbătă: 10 octombrie

13:00 - 14:30 - ”Instituții și organisme ale Uniunii Europene”, acțiune desfășurată cu sprijinul Biroului de Informare al Parlamentului European (invitat: Elena Ungureanu). 

15:30 - 17:30 - Stil de viață sănătos (invitat: Andreea Vodă)
Un eveniment dedicat tinerilor din Tîrgu Frumos care doresc să adopte un stilul de viaţă sănătos. Prima parte a evenimentului conţine sfaturi pentru o alimentaţie echilibrată, cât şi o parte practică, de cunoaştere a metabolismului. În a doua parte a evenimentului va avea loc o şedinţă demonstrativă de aerobic. 

17:30 - 20:00 - Salonul de lectură - PovesTea

Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos este un proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org, precum şi adresa Fondul ONG în România: www.fondong.fdsc.ro.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani