Proiecte Erasmus

Resurse

Oportunităţi

Vorbe cu Tîrg

Concluzii, follow-up şi departamente

duminică, 15 februarie 2015

Începând cu data de 18 ianuarie 2015, în cadrul ASIRYS, a început o competiţie internă. Voluntarii, împărţiţi în 4 echipe sau departamente, au avut oportunitatea de a experimenta domenii precum marketing, resurse umane, organizare de evenimente şi sustenabilitate. Pentru fiecare activitate realizată, departamentele au primit puncte. Pe baza punctelor obţinute şi implicării voluntarilor, au fost aleşi 6 reprezentanţi ce vor participa la un schimb de tineri Erasmus Plus, cu 7 ţări, pe insula Sardinia. 

După aproximativ 4 săptămâni, rezultatele sunt suprinzătoare. Au fost recrutaţi peste 70 de noi voluntari, din Tîrgu Frumos, Paşcani, Iaşi şi satele limitrofe. Au fost organizate: competiţii de şah, de ping-pong, 3 spectacole, un eveniment lunar dedicat cărţilor, s-au colectat din donaţii aprox. 280 de euro. A crescut vizibilitatea organizaţiei, iar pagina noastră www.facebook.com/ASIRYS a trecut de pragul de 10 000 de prieteni. 

Duminică, am analizat şi evaluat tot ce s-a întâmplat în decursul celor 4 săptămâni şi am realizat noi departamente. Aceste departamente sunt:

Departamentul Jurnalism
- un interviu video sau scris, cu o personalitate locală: 6 puncte
- o ştire interesantă, un articol scurt pe un anumit subiect de interes în domeniul cultural/social/turistic/economic pentru Tîrgu Frumos: 4 puncte
- un foto-reportaj despre Tîrgu Frumos: 5 puncte
- inovaţii: 5 puncte

Departamentul Agricultură
- 5 ore muncă la grădina ASIRYS: 15 puncte
- inovaţii: 5 puncte (plantarea de arbuşti sau plante medicinale atipice, realizarea unui stup etc.)

Departamentul Design şi Arhitectură
- recondiţionarea unui parc sau a unui spaţiu abandonat din Tîrgu Frumos: 40 puncte
- inovaţii: 5 puncte

Departamentul Arte
- organizarea unui eveniment artistic sau cultural: 10 puncte
- organizarea unui atelier de formare într-un domeniu artistic sau cultural: 12 puncte
- inovaţii: 5 puncte

Departamentul Planificare Proiecte
- scrierea unui proiect de finanţare: 20 puncte
- planul de organizare pentru echipă: 6 puncte
- inovaţii: 5 puncte

Departamentul Marketing
- promovarea paginii www.facebook.com/TirguFrumos: 100 de likes - 10 puncte
-  50 de fişe completate - 15 puncte
https://docs.google.com/forms/d/1Axfs0DXySKAQwwbbI0W3SU9X9FgDhJuV955LIrd3_D4/viewform?c=0&w=1

Departamentul Media
- un film de promovare despre Tirgu Frumos: 10 puncte
- un album de 50 de fotografii reuşite cu oraşul: 5 puncte

Acţiunile de sustenabilitate vor putea fi incluse în oricare dintre departamente: pentru fiecare 100 lei colectaţi, veţi obţine 20 puncte, iar pentru fiecare obiect tradiţional adus la muzeul ASIRYS, veţi primi cel puţin 5 puncte (un război de ţesut: 20 de puncte). Pentru fiecare membru nou în echipă, veţi obţine 4 puncte. 

Noul proiect va dura 8 săptămâni, iar componenţa echipelor a fost stabilită prin tragere la sorţi, in fiecare echipă fiind maxim 10 membri. In prima săptămână se vor realiza cursuri de formare, ce vor avea rolul de a pregăti echipele pentru activităţile din cadrul noilor departamente. 

După cele 8 săptămâni, voluntarii ASIRYS vor câştiga o experienţă complexă, işi vor dezvolta numeroase abilităţi, echipele fiind noi şi diferite ii vor provoca să-şi depăşească limitele şi să devină adaptabili. Considerăm că voluntarii care vor reuşi să fie activi in cele 8 săptămâni vor fi pregătiţi pentru a participa in calitate de lideri şi voluntari activi la proiectele noastre locale, naţionale şi internaţionale. De asemenea, voluntarii activi vor putea iniţia şi coordona intr-un mod profesionist, diverse evenimente in cadrul Centrul de Voluntariat Tirgu Frumos. 

12-month EVS Program at CITIZENS of EUROPE Office in Berlin

Căutăm un tânăr activ, interesat să desfăşoare un stagiu de voluntariat pentru 12 luni, în capitala Germaniei, în perioada ianuarie 2018 -...

 

2008-2017 ·Asociaţia Super Tineri - ASIRYS Design and Written by Mihaela Diana Podariu