Training gratuit: Iniţierea unei afaceri în agricultură ecologică

Ai o mică fermă şi îţi doreşti să te dezvolţi? Vrei să porneşti o afacere în agricultură, dar încă nu ştii cum? Vrei să afli mai multe despre beneficiile dezvoltării unei afaceri în domeniul agriculturii ecologice? Îţi doreşti să ştii mai multe despre finanţările europene în domeniu?

Atunci te invităm la trainingul gratuit: Iniţierea unei afaceri în agricultură ecologică, ce se va desfăşura în perioada 15-16 noiembrie 2014, în intervalul 12:00-18:00, în oraşul Tîrgu Frumos. 

Pentru a participa, vă rugăm să completaţi acest chestionar:
https://docs.google.com/forms/d/1-19T_RQhHaB0Q_6Anf8et5eCpIhxj7i4Tp3K43H7hRs/viewform?usp=send_form

Nu există limită de vârstă. Oricine este interesat poate participa, în limita a 15 locuri. De asemenea, se urmăreşte crearea unei reţele locale pentru dezvoltarea unui proiect în domeniul agroturismului.
 
“În ultimul timp, produsele ecologice au devenit un adevărat ambasador al produselor alimentare şi al agriculturii româneşti peste hotare. România este în căutarea unui brand de ţară pentru produsele sale şi consider că cel mai bun brand pe care îl putem avea este în zona produselor ecologice, care s-au dezvoltat atât în ceea ce priveşte calitatea, cât şi marketingul “, a susţinut Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

Ministerul a suplimentat fondurile destinate agriculturii ecologice cu încă 10,6 milioane lei, pentru anul 2014, chiar dacă banii de la UE pentru acest sector au fost doar de 4 milioane de euro.
În plus, ca urmare a creşterii interesului pentru produsele ecologice, MADR şi-a propus ca prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, să susţină şi mai mult producătorii ecologici.

“Toţi cei care vor depune proiecte pe agricultură ecologică vor avea prioritate. Vom acorda punctaje suplimentare pentru fermierii care se orientează către agricultura ecologică şi integrează producţia, astfel încât să ne atingem obiectivul ca produsele bio româneşti să fie din ce în ce mai prezente pe rafturile marilor magazine, iar România să exporte mai ales produse procesate, cu valoare adăugată mare “, a mai adăugat Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În prezent, există peste 15.000 de operatori în agricultură ecologică, care exploatează aproximativ 400.000 de hectare.

Sursă: MADR


Trainingul va fi susţinut de Mihaela Diana Podariu, coordonator ASIRYS şi formator pregătit în cadrul proiectului "Reţea transfrontalieră pentru agricultură ecologică - EcoAgriNet”, implementat de Asociaţia Cutezătorul în Republica Moldova, România şi Ucraina.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani