Comunităţile SUPER TINERI

Am decis să creăm o secţiune pe blogul nostru unde să scriem despre comunităţile în care suntem activi. Asociaţia noastră a fost fondată în Tîrgu Frumos, în anul 2009, după câteva luni de experienţă ca grup informal. În primii ani, cei mai mulţi voluntari ai noştri erau din Tîrgu Frumos, dar am avut voluntari şi din Strunga, Bălţaţi, Războieni, Buznea sau Iaşi. 

În timp lucrurile s-au schimbat puţin, poate că şi datorită deschiderii spre Europa: am început să implementăm proiecte internaţionale şi să participăm la numeroase evenimente în ţară şi străinătate.  Acum avem voluntari din Iaşi, Paşcani, Vaslui, Huşi, Hârlău, Târgu Neamţ, Bucureşti, Republica Moldova, desigur Tîrgu Frumos ... şi lista poate continua. 

Pe tot parcursul anului 2013 am realizat o campanie de recrutare online care îşi propunea să creeze o bază de date cu tineri interesaţi de activităţile noastre. Nu am impus restricţii geografice, ci doar am solicitat implicarea, fie ea şi în variantă online. Acum avem 118 înregistrări, iar comunităţile din care vin tinerii sunt numeroase. De la Arad până în Vaslui, sunt solicitări din toate colţurile ţării. Cele mai multe vin din Iaşi, Paşcani şi Bucureşti. 

Marea provocare pentru anul 2014 este cum să facem să implicăm tineri din mai multe comunităţi? Dacă aveţi ceva idei, le aşteptăm cu drag! Nu o să pierdem ocazia de a spune că pentru 2014 avem un scop clar: să creştem numărul voluntarilor din/în Tîrgu Frumos! Dorim ca Tîrgu Frumos să devină un model de bună practică în dezvoltarea comunitară prin voluntariat! 

Aşa cum spuneam mai sus, vom crea pe blogul nostru o secţiune unde vom vorbi despre comunităţile în care suntem activi. Unul din motive e pentru că, în general, dacă o să cauţi informaţii despre un oraş mic sau un sat, dincolo de wikipedia şi siteul primăriei, o să găseşti o listă întreagă de anunţuri, evenimente negative şi fotografii pe măsură! Prin secţiunea "comunităţi", vrem să schimbăm acest lucru! Vom încerca să aducem informaţiile şi părţile pozitive în prim-plan... pentru că dacă nu ne promovăm noi, nimeni nu o va face. 

Începem cu Tîrgu Frumos! Nu ezitaţi să contribuiţi cu idei, sugestii, articole... cu orice!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani