Oportunitate pentru tinerii vasluieni

Ca voluntar al Asociaţiei ASIRYS - SUPER TINERI, astăzi o să îţi vorbesc despre un proiect promiţător, frumos şi interesant - "Young European TroubleShooters". Acest proiect are ca scop implicarea tinerilor în viaţa comunităţii în care trăiesc.

În primul rând, prin acest proiect ne propunem ca implicarea tinerilor să înceapă prin identificarea problemelor comunităţii în viziunea lor, şi nu oricum, ci  prin intermediul fotografiei.

În urma identificării celor mai importante, dar şi interesante, subiecte/probleme ale comunităţii, vor rezulta 5-6 fotoreportaje, relizate bineînţeles de tinerii voluntari. După aceast pas, urmează etapa discuţiilor asupra soluţiilor pe care tinerii le pot da problemelor identificate, soluţii pe care vom încerca să le implementăm.

În aprilie 2014 voluntarii proiectului se vor întâlni cu tineri din Turcia şi Germania, dar şi din Tîrgu Frumos, Paşcani şi Iaşi pentru a vedea ce a reuşit să facă fiecare în comunitatea lui.

De asemenea, e bine de ştiut că fotoreportajele vor aparea într-o revistă europeană... deci e o rampă de lansare bună pentru potenţialii fotografi.

Bineînţeles că există spaţiu pentru sugestii, îmbunătăţiri, în funcţie de comunitate şi tinerii implicaţi.

De ce să te implici în acest proiect? 

În primul rând, pentru că poţi participa la schimbarea în bine a comunităţii în care trăieşti şi te poţi face remarcat la tine în comunitate. Pe de altă parte, în urma proiectului vei obţine un certificat Youth Pass, care o să te ajute pe viitor pentru orice bursă şi chiar angajator. 

De asemenea, tinerii voluntari vor beneficia de cursuri de formare în domeniul foto-jurnalismului, având posibilitatea de a-şi publica lucrările/mesajele într-o revistă europeană.

Totodată, o să îţi faci prieteni noi, o să-ţi exersezi engleza cu tineri din Turcia şi Germania şi cu siguranţă o să câştigi experienţă prin organizarea diferitelor evenimente din cadrul proiectului.

Foarte important e faptul că o să ai prioritate în proiectele internaţionale viitoare ale Asociaţiei ASIRYS - SUPER TINERI. (Au fost anunţate deja două proiecte, unul în Georgia şi altul în Turcia.)

Aşadar, scopul proiectului este dezvoltarea personală a tinerilor şi implicarea acestora în viaţa comunităţii în care trăiesc.

Pentru a aplica e nevoie să trimiţi o descriere personală, împreună cu o propunere de activitate pentru proiect la adresa voluntarasirys@gmail.com. Oricine poate aplica şi oricine se poate implica.

Proiectul Young European TroubleShooters este finanţat de Programul Tineret în Acţiune, cu sprijinul Comisiei Europene.

Scris de Costin Chirica

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani