SETează-te pe tineret!

Pe data de 27 mai 2013 am participat la Conferința „Tinerii în prim plan” din deschiderea Săptămânii Europene a Tineretului, care a avut loc la Muzeul Național de Artă Contemporană din București.

Conferința a fost împărțită în trei etape principale ale zilei. În prima parte a avut loc sesiunea plenară de deschidere în care au fost prezentate strategiile naționale și europene pentru tineret, în cea de-a doua parte a avut loc cafeneaua publică în cadrul căreia au fost abordate 6 teme, și anume: educația non-formală, participarea tinerilor, voluntariatul, munca și antreprenoriatul, sănătatea și sportul, timpul liber și cultura. La fiecare masă exista un facilitator care a moderat discuțiile și a notat ideile. Activitatea cafenelei a fost împărțită în 4 runde care au constat in definirea conceptelor temelor abordate, descoperirea problemelor și nevoilor, soluționarea acestora și votarea celor mai importante dintre soluții, iar participanții au avut ocazia să participe la 4 mese de discuție diferite pe parcursul celor 4 runde. 

În cea de-a treia etapă a evenimentului s-au desfășurat simultan două activități. Una dintre acestea a fost o conferință organizată de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul căreia au fost discutate soluțiile votate de către participanți ca fiind cele mai necesare pentru a fi adoptate, iar cealaltă activitate a fost o sesiune deschisă de ateliere interactive, fiecare participant putând alege atelierul la care să participe. Atelierele au fost: teatru de umbre, teatru de origami, teatru de imagine, reciclare creativă, photovoice, animație socio-educativă și public spreaking. 

Întregul eveniment a fost foarte bine organizat, fiecare detaliu fiind pus la punct pentru ca activitatea să decurgă conform planului inițial. Organizatorii și facilitatorii au fost foarte deschiși și pregătiți să facă față celor peste 80 de participanți.

Deși am participat la atelierul de reciclare creativă, am fost impresionată și de prezentarea a ceea ce au învățat cei de la atelierul de photovoice și sunt hotărâtă să pun în aplicare cât de curând cele învățate.

Personal, mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la acest eveniment pentru că am avut ocazia să cunosc mulți tineri din diferite părți ale României, tineri diferiți, inteligenți, practici, amuzanți și frumoși, tineri care reprezintă viitorul țării și care au dat dovadă că nu urmăresc interese proprii, ci interesul tuturor tinerilor din România.

Scris de Bianca Aelenei

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani