Experienţa Music Drops 4 Europe

Cele 10 zile petrecute în Verbania (Italia) vor rămâne mult timp în sufletul meu. Pornind de la oameni şi de la legăturile care s-au format între noi până la peisajele care ne înconjurau, totul a fost perfect. Veneam din ţări diferite, cred că niciunul dintre noi nu mai fusese în Italia şi era nerăbdător să viziteze Verbania, dar şi să înceapă să “lucreze” la proiectul a cărei temă era APA. (de unde şi numele “Music Drops for Europe”). Chiar dacă nu aveam timp de vorbit cu cei de acasă sau de odihnă, timpul nostru era împărţit între muzica, discuţii, artă şi jocuri de cunoaştere.

Spania, Turcia, Franţa, România şi Italia s-au întâlnit într-un proiect ce avea ca scop creaţia (muzicală, artistică), ce îşi propunea cunoaşterea conceptului de APĂ prin diferite forme. Creativitatea fiecăruia a fost pusă la încercare în fiecare zi a proiectului, îndemnându-ne să găsim metode noi de a folosi apa în scop artistic. Eram împărţiţi în două grupe: cei care cântau şi artiştii. Deşi fiecare grup avea altă activitate, munca tuturor a fost prezentată în penultima zi a proiectului la o sală de teatru. Au fost create melodii foarte frumoase, iar artiştii au pictat, compus texte şi au desenat folosind materiale neconvenţionale.

Hostelul în care am fost cazaţi (Turcia, Spania şi România) este al doilea în ţară ca servicii şi aspect. Fiind una dintre cele mai frumoase şi bogate regiuni din Italia (aşa cum am aflat), oraşul era vizitat de mulţi turişti străini. Ne-am bucurat din plin de multiculturalitate întrucât am putut “gusta” la propriu din tradiţiile ţărilor participante. Fiecare ţară avea destinată o seară în care trebuia să gătească ceva tradiţional, să ţină o prezentare despre ţara, respectiv oraşul din care vin şi să organizeze o petrecere cu muzica lor. Ne-au încântat toţi cu mâncare bună şi vin sau gazpacho în cazul spaniolilor. Seara românilor a început cu băutura traditională: palinca, continuând cu o ciorbă rădăuţeana foarte bună, gătită de două dintre noi în timp ce noi ceilalţi mai adăugăm slide-uri la prezentare dorind în acest fel ca ei să cunoască cât mai multe din cultura şi tradiţia românească. Palinca a declanşat reacţii pozitive întrucât toată seara şi zilele următoare băutura noastră se găsea în conversaţiile tuturor.

Cel mai mult mi-au plăcut oamenii. S-au înlăturat stereotipurile şi am putut comunica şi lucra împreună. Ne-am apropiat foarte mult, iar faptul că aparţinem altor ţări era evident doar din accentul fiecăruia atunci când vorbeam engleza. Italienii s-au purtat foarte frumos cu noi şi ne-au oferit o experienţă minunată. Nu ne-a lipsit nimic (probabil numai somnul) şi am vizitat locuri care merită văzute de oricine. Nu am crezut că te poţi apropia atât de mult de nişte persoane în 10 zile şi să împarţi atâtea cu ei. Recomand oricui această experienţă din care vei învăţa, vei creşte şi vei întâlni oameni cu care vei lega prietenii.

Îmi voi aminti mereu de dimineţile în care ne trezeam să mergem toţi la “breakfast”, de energia pozitivă pe care o simţeai în momentul în care ne întâlneam toţi la “Il Kantiere” (locul unde arta era creaţă), conversaţiile noastre care m-au inspirat, cultura italiană şi generozitatea lor.

by Adelina Florescu

Comentarii

Dorina a spus…
Bani de
cazare , masa si transport sa ai si timp liber ca sunt multe locuri frumoase de vazut...

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani