Misiune imposibilă: BootCamp în Suceviţa

Dimineaţă, la ora 5,50, toată lumea era în gară... cu „şifonierul”. Urma să luăm trenul spre Rădăuţi şi-apoi un maxi spre Suceviţa. Toată lumea era somnoroasă, dar veselă.

În tren, peripeţii: unii dintre noi ne-am mutat de 3 ori, era cât pe ce să facem cale-ntoarsă, iar un nene ne zâmbea „inocent” prin geamurile de la compartiment...

Puţini dintre cei 15 temerari ştiau ce-i aşteaptă... circula un zvon că vom fi cazaţi într-o pensiune tip „spital”, cu surse de căldură incerte, iar masa se spunea că va fi „sumară”. Deja ipotezele exprimate de unii erau destul de pesimiste.

Şi iată că după 4 ore şi 50 de minute ajugem la Pesiunea Daiana, din Suceviţa... şi surpriză!

Începând de la bucătar până la piscină, saună şi sală de fitness, totul era peste aşteptări... „wow-ul” voluntarilor era semn că se anunţa o săptămână de vis. Şi ca să valorific momentul, pe această cale doresc să mulţumesc managerului şi personalului de la Pensiunea Daiana (Dagida Tur), pentru ospitalitate şi deschidere.

Timp de 6 zile şi 5 nopţi, bootcampul sau trainingul pe scriere de proiecte a fost mai mult decât surprinzător. 14 tineri („adolescenţi rebeli” după unii sceptici), neexperimentaţi într-ale scrisului, au reuşit cu mult entuziasm şi motivaţie, să elaboreze 5 proiecte TiA, pe 5 acţiuni diferite. Şi astfel s-a demonstrat că cei care au mers în tabără au fost oamenii potriviţi, la locul potrivit... super tinerii ASIRYS - în misiunea imposibilă de a scrie 5 proiecte!

Nici nu am ajuns bine în hotel, că deja echipele se ştiau, nici nu se termina bine masa, că echipele se concentrau asupra proiectelor, iar întrebările nu se mai opreau. Dar să nu credeţi că doar am muncit, neglijând partea „fun” a vieţii. Astfel că nopţile au fost albe, colorate cu iniţieri, capcane, dans, seri interculturale şi democratice, cu vedete autohtone şi internaţionale, cu un majorat şi sunt sigură că am uitat ceva...

O nouă tabără diferită... aşa cum ne-am obişnuit, o nouă experienţă ce a demonstrat că avem tineri frumoşi, talentaţi, responsabili, care ştiu să îmbine distracţia cu munca, un training care a dat 6 idei de proiecte pentru 2011... pe care o să vi le dezvălui chiar acum!

- echipa Atitudine sau Acţiunea 1.1. formată din Andreea Creţu, Loredana Pricop şi Anca Gherasim: un schimb de tineri cu 4 ţări, realizat undeva la mare, pe tema artei populare, cu accent pe valorificarea creativităţii prin tehnici nonformale;

- echipa Solidaritate sau Acţiunea 1.2. formată din Cătălina Mutihac şi Dana Dănescu: o iniţiativă naţională, ce va implica cel puţin 10 organizaţii din regiunea Moldovei, în combaterea violenţei în şcoli prin sesiuni în clase şi un bootcamp la munte ce va avea ca finalitate scurtmetraje şi instrumente audio-video împotriva violenţei;

- echipa Implicare sau Acţiunea 1.3. formată din Adina Chircea, Loredana Muşat şi Mădălina Enea: un proiect pe democraţie participativă, ce va implica 3 parteneri, unul român şi 2 suedezi, ce vor simula partide, vor forma un Consiliu al Tinerilor, vor participa la un schimb de tineri şi vor vizita Parlamentul României;

- echipa Responsabilitate sau Acţiunea 2: formată din Marinela Moldovanu, Andreea Mihai şi Dănuţ Nastasia, ce au realizat un proiect pentru a aduce 2 voluntari din 2 ţări europene, unul dintre ei va fi implicat în echipa de volei şi în dezvoltarea sportului în Tîrgu Frumos, precum şi un tânăr coregraf ce va da o notă de interculturalitate trupelor de dans locale;

- echipa Youth sau Acţiunea 3.1. (b) formată din Denisa Butnaru, Dany Diriţă şi Dragoş Bălăiasa, ce au ales ca temă de dezbatere cu 3 ţări din vecinătatea României, alimentaţia sănătoasă. Va fi organizat un seminar undeva la munte, cu tineri voluntari sau persoane ce lucrează cu tinerii, unde se vor elabora propuneri de strategii pentru a promova printre tineri, alimentaţia sănătoasă.

Mai spuneam de a 6-a propunere de proiect și mai e un S de la succes, așadar Dănuț Nastasia, în clipele de inspiraţie și-a dat seama că o tabără pe dans şi muzică care să aibă ca scop promovarea voluntariatului, ar fi un succes şi ar determina mulţi tineri sceptici să conştientizeze importanţa voluntariatului. Iar acest proiect va fi scris de toţi cei interesaţi din echipele ASIRYS pentru că 2011 este Anul Voluntariatului.

Acestea fiind spuse, sper că aveţi o imagine a ceea ce s-a întâmplat la Suceviţa şi a ceea ce urmează în 2011.
Aş vrea să le mulţumesc celor care s-au implicat mai mult sau mai puţin în proiectul „Şcoala NonFormală de Antreprenori Sociali”, dar în special aş vrea să vă mulţumesc vouă super voluntarilor pentru cele 6 zile minunate, în care aţi fost surprinzători!
Noul an să vă aducă pace, sănătate, bucurii, mai multe deplasări nonformale şi proiecte de succes!

Comentarii

Marinela a spus…
Cel mai tare BootCamp...mi-a intrecut toate asteptarile. Ce sa mai spun: cazarea si masa au fost de nota 10, personalul la fel (mai ales Fernando:))), trainerii de treaba, iar la urma ce e mai bun: colegii...cei mai tari oameni cu care te poti duce intr-o tabara:)). Tot sa te duci la Sucevita.
Referitor la proiecte: nu ma asteptam sa iasa atat de bine, sunt sigura ca o sa fie aprobate si implementate cu succes...ne-am intrecut pe noi la scris:))
Marinela a spus…
Aaaa...si cel mai tare a fost ca am imbinata distractia cu munca...cam 70% distractie si 30% munca. Iar cand le imbini iese tot timpul ce-i mai bun:))
Piscina aia...:((
RCA Ieftin a spus…
F frumos! :) Thumbs up!
Iulia Catalina a spus…
Cea mai tare "tabara".Colegii au fost super,farsele deasemenea.Imi este dor de pensiune,de colegii de camera,de colega de echipa,de traineri,de absolut totul.Mai vreau......:((
simona drilea a spus…
sa nu mergeti niciodata la sucevita pensiunea DAIANA COMPLEX DAGIDA niste conditii mizere fara apa calda si caldura fara papuci la piscina fara personal si preturi ff mari conditii de 2* nu de 4* nu mergeti o mare teapa
M a spus…
Noi am fost deja la Daiana şi sincer, ne-a plăcut. Noi, fiind un grup de 16 persoane, am beneficiat de discounturi importante şi raportul calitate-preţ a fost foarte avantajos. Într-adevăr nu am avut papuci la piscină, dar cui îi mai păsa atât timp cât aveam piscină, saună şi sală de fitness. Personalul a fost simpatic, bucătarul a gătit super, în camere a fost cald... Noi, cu siguranţă o mai mergem acolo.
vicky a spus…
pacat ca nu am putut sa vin Din anumite probleme...DAr ma bucur sa aud ca va-ti distrati.

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani