La ce te gândeşti când auzi de Oxford?

La un hotel, un dicţionar, o marcă de pantofi sau o universitate? Credem că ştim cel mai probabil răspuns, venit în urma celebrităţii date de o spectaculoasă tradiţie a ştiinţelor, a cercetării şi a performanţelor absolvenţilor, nu în ultimul rând a dezbaterilor.

Programul Closer to Oxford www.closer2oxford.ro iniţiat de ARDOR şi partenerii săi în acest an universitar porneşte de la premisa că universitatea este cel mai profitabil loc în care îţi poţi pune la încercare ideile. Debate-ul online este prima invitaţie pe care proiectul ţi-o propune. Dilema la care trebuie să răspundă argumentele tale este una controversată:

E timpul că posturile de televiziune private să aibă responsabilităţi educaţionale faţă de public?

Sunt doi paşi pe care poţi să îi faci, dacă eşti student sau masterand în Bucureşti, Iaşi, Cluj sau Timişoara:

1. Sună-ţi un prieten/prietenă şi convinge-l/o să faceţi o echipă de doi. Dacă nu ai echipă, îţi găsim noi.
2. Înregistrează-te pe site-ul www.closer2oxford.ro până în 29 octombrie, formează-ţi echipa şi vei afla dacă sunteţi afirmatori sau negatori. Gata, eşti în proiect!

Îţi recomandăm să iei în serios acest joc, te poate duce departe. Pe www.closer2oxford.ro găseşti kit-uri de argumentare, regulamentele de debate şi de arbitraj, materiale de research, un debate demonstrativ şi alte resurse care pot fi preţioase pentru tine. Primii 16 clasaţi în ordinea arbitrajelor vor primi abonamente pe un an la Foreign Policy România şi pe trei luni la British Council Library. Dezbaterile sunt în limba română. O sesiune de lectură critică pe texte din jurnale internaţionale de prestigiu este bonus pentru primii clasaţi, urmând ca moţiunea să fie expusă audienţei într-o dezbatere publică model "Oxford" în luna decembrie, în Universitatea ta.

Sub sloganul "E timpul pentru argumente", proiectul aduce mai aproape de spaţiul academic românesc un model de dezbatere care încurajează civilitatea, responsabilitatea dialogului şi schimbul liber de idei pe subiecte de interes public. Te invităm într-unul din cele mai populare "sporturi" practicate în marile universităţi din lume!

Cătălin Stănescu
Coordonator proiect
0748738935
www.closer2oxford.ro
iasi@closer2oxford.ro

Comentarii

vicky a spus…
Pai,ma gandesc ca Oxford este un oras în Marea Britanie (Anglia) :-?

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani