Tributul antidicriminării

Dacă vrei ceva mai intens decât bungee jumping, mai dur decât programul de formare al legiunii franceze, dar mai subtil empiric decât baletul rusesc, ai varianta celui mai nou sport - o tabără de dezvoltare la Sulina alături de ASIRYS şi Gipsy Eye.

Principala calitate a unei săptămâni trăite la maxim este că atunci când s-a terminat nu ştii de unde să începi, cunoşti involuntar oameni care deşi consumaţi de propria existenţă, inspiră fără a încerca să dea lecţii de viaţă.

Am pierdut primul tren aşa că am mai socializat pe treptele peronului. Dincolo de convenţiile cu care ne-am obişnuit am început să cântăm în gara Iaşului de ziceai că suntem pe scena Teatrului Naţional. Fără manual de instructaj am pornit la drum cu o minte flexibilă şi puţină imaginaţie, deschişi toţi unui spaţiu experimental. Întâmplarea a făcut ca la 12 noaptea s-o sărbătorim pe Diana - prinţesa Pietrişului, înzestrată dansatoare de la Gipsy Eye, cu un tort de grisine şi lumânări de aromaterapie, i-am cântat între compartimente până a venit controlorul. Am dormit pe haine, bagaje, câte 10 minute, o oră, înghesuiţi sau lefăindu-ne pe un scaun.

Spre dimineaţă ne-am trezit unul pe pernuţa celuilalt, rezonând sensibil şi intuitiv la forma copacilor înecaţi în Deltă, la limbajul coroanelor lor ce străpungeau timid ceaţa matinală. După ce am schimbat un tren, un vapor şi am alergat energic pe străzile Tulcei am ajuns extenuaţi în Sulina.

Au urmat 7 zile în care elementul de ordine era imprevizibilul, programul era dat peste cap, spectacolele erau construite în plină stradă sub ochii curioşilor, funcţionalitatea îşi urma propriile reguli în care explozia de creativitate a tinerilor implicaţi avea sub influenţa oboselii valoarea expresivităţii artistice. Şi aşa au luat naştere trei coregrafi, care nu necesită criterii şi acurateţea ochiului critic ci pur şi simplu discreţia filtrului personal.

Una mai expresivă ca alta, momente teatrale ce descifrează nebunia ritmurilor ţigăneşti, discursul sugestiv al flamenco-ului, efervescenţa house-ului de calitate, secvenţe amuzante, sau dimpotrivă grave şi gnomice, pline de reflecţii morale. Tinerii voluntari au muncit pe brânci, au repetat peste program, fără să bruscheze aşteptările, s-au folosit de cuvinte, mişcare, rigoarea coregrafiilor pentru a transmite mesajul lor plin de emoţie, ce nu este gratuit ci îşi cere tributul antidicriminării ”Nu judeca după aparenţe, cunoaşte-mă înainte să mă etichetezi”.

... to be continued

by L.Z.

Comentarii

Andreea Cretu a spus…
Ai dreptate in tot ceea ce ai scris..tabara de la Sulina nu se anunta a fi cea mai frumoasa tabara,dar a sfarsit prin a fi o saptamana minunata din viata petrecuta alaturi de oameni care merita sa fii alaturi de ei...o saptamana plina de emotii si evenimente extraordinare!
Va multumesc tuturor prietenilor pentru ceea ce sunteti si pentru amintiri de neuitat!
TIP!!
Mada a spus…
Aricolul descrie cu acuratete toata nebunia de care am avut parte timp de 9 zile.A fost ca un vis din care ne.am trezit cu zambetul pe buze si care am fi dorit sa mai dureze cel putin toata vacanta.La cat mai multe proiecte si tabere de acest gen!
P.S.Felicitari Larisei pentru articol!
Ancuta Ciubotaru a spus…
Cand privesc la poze, cand citesc ceea ce ai scris ma intristez.in aceasta tabara indiferent de situatie AM FOST UNITI si asta a contat cel mai mult am impartit totul lacrimi, zambete, sfaturi. A fost o tabara de neuitat, dansuri, piese de teatru, petreceri, toate au fost superbe, poate candva undeva voi face si eu lucrurile aceastea, VA MULTUMESC CA M-ATI ACCEPTAT ASA CUM SUNT! FELICITARI MIHAELA SI CELOR DE LA GIPSY EYE.
Dana D a spus…
Bravo "mami",super articol,imi este dor de toti,si as mai vrea sa intreb inca o data"La ce ora e masa?"sau sa petrec pana dimineatza alaturi de prietenii mei.Mai vreau petreceri in pijamale,mai vreau sa ma costumez in "Roza" sau in "Domnisoara Profesoara",mi-e dor sa dansez si imi lipsititi cu totii....Astept cu nerabdare sa ne intalnim cu totii,sau aproape toti.
M.I.A. a spus…
In tabara de la Sulina chiar am fost uniti si am invatat sa nu mai judecam dupa aparente.Ne-am facut prieteni rromi,am petrecut cu ei clipe minunate, am ras,am plans si ne-am mai contrazis cateodata.Totul a fost frumos!
Bravo Larisa pentru articol!
Multumim Mihaela,Asirys&Gipsy eye ...fara voi nu am fi fost aici.
vicky a spus…
A fost un drum cam lung ,dar incetu cu incetu ne-am unit cu toti chiar de la inceput adica de la plecara din tg frumos.In drum sper SULINA uni cantau alti dansau si tot asta fiecare cu treaba lor dar cand am ajuns la destinatie prima zi toti am fost UNITI cu dansu lor etc!
Iulia M a spus…
mami meu care ma ajuta mereu.vreau sa iti multumesc pt tot si draga mea scumpa vecina as vrea sa ramanem prietene:-*.Nu voi uita zilele petrecute lng tine
Anonim a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani