Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali

E proaspăt, de mult dorit şi finanţat prin programul Tineret în Acţiune cu 5950 de euro. De azi începe o nouă experienţă, ce va schimba definitiv viaţa tinerilor din Târgu Frumos.

Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali este proiectul care se va derula pe parcursul a 9 luni în Târgu Frumos şi va include: 4 sesiuni practice de antreprenoriat social, cel puţin 5 afaceri sociale dezvoltate de către tineri, peste 50 de evenimente socio-culturale şi o tabără (training) la munte – unde cei mai activi tineri vor deveni coordonatori de proiecte.

Prima etapă este înscrierea în proiect, orice tânăr din Târgu Frumos sau zona limitrofă, poate aplica online, trimiţând formularul de aplicaţie (îl găsiţi mai jos). Vor fi selectaţi cei mai motivaţi 40 de tineri, care vor urma începând cu 15 iulie 2010 următorul program:

1. Curs de iniţiere în antreprenoriat social: 15 iulie - 1 august 2010

- Cei 40 de tineri selectaţi vor fi împărţiţi în 2 grupe, a câte 4 echipe. Fiecare echipă va realiza câte un plan de afaceri sub îndrumarea coordonatorilor de proiect şi a invitaţilor speciali.
- Team Party – Se va realiza o petrecere ce va avea ca scop socializarea între echipe, în aer liber, într-o zonă limitrofă oraşului Târgu Frumos.

2. Pregătirea lansării afacerilor sociale: 1 august – 31 august 2010

- Se vor organiza 2 sesiuni ce vor avea rolul de a pregăti implementarea planurilor de afaceri dezvoltate de tineri. Vom amenaja sediul afacerilor şi vom promova afacerile prin metode nonformale.
- O temă interesantă pe care o vom aborda va fi: „CV-ul şi cum poţi să-l îmbogăţeşti”
- Business Party - O petrecere de networking, cu scopul de a familiariza tinerii cu evenimentele de tip business.

3. Derularea afacerilor: 1 septembrie – 1 decembrie 2010

- În această perioadă fiecare echipă va avea minim o activitate pe săptămână. Activitatea va fi parte integrantă din planul de afaceri. De exemplu dacă una din echipe va avea un plan de afaceri precum: ceainărie cu bibliotecă inclusă prin care să promoveze şi „să vândă” dezvoltarea personală, în fiecare sâmbătă după-amiază va servi diverse ceaiuri, va realiza câte un joc de dezvoltare personală cu „clienţii”, va organiza întâlniri pentru a vorbi despre cărţi sau a împrumuta cărţi, etc.
- Fiecare participant va fi evaluat de echipa de management în funcţie de următoarele criterii: implicare, număr de „clienţi” atraşi, număr de ore de voluntariat, prezenţă la activităţi şi întâlniri, donaţii colectate. Cei mai activi 10 tineri vor primi ca recompensă un training (o tabără) de 4 zile pe managementul proiectelor, la munte (în Maramureş sau Bucovina).

4. Evaluarea finală a rezultatelor afacerilor sociale: 1 decembrie – 5 decembrie 2010

Vor fi anunţaţi cei 10 câştigători, ce vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi cu o diplomă şi o medalie de participare activă la „Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali”. Toţi ceilalţi participanţi vor primi doar diplome de participare.

5. Tabăra la munte: 17-22 decembrie 2010

Pe scurt, dacă ai înte 13 şi 30 de ani, dacă vrei să te implici, dacă vrei să experimentezi cum se fac afacerile, dacă vrei să fii voluntar într-o organizaţie de tineri plini de viaţă, atunci completează formularul şi trimite-l până cel târziu 9 iulie 2010, la adresa supertineri@yahoo.com.

Formular “Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali”

Nume, prenume:
Vârstă:
Sex:
Adresă:
Email:
Telefon:

Spune-ne 3 motive pentru care vrei să te implici în proiect?
Descrie-ne cum te vei implica în activităţile proiectului?
Descrie-ne afacerea pe care ţi-ar place să o dezvolţi?


Update:
Completaţi formularul cât mai detaliat, de exemplu la descrierea afacerii, nu vă rezumaţi doar la a spune "vreau să fac o fermă de rândunele", puteţi descrie pasiunea care stă la baza ideii de afaceri, cum vedeţi afacerea voastră implementată în Târgu Frumos, pur şi simplu explicaţi-ne cum, de unde şi de ce v-a venit ideea voastră de afaceri. Detalierea e valabilă şi pentru celelalte întrebări. Succes!

Comentarii

vicky a spus…
Super misto gandit acest proiect imediat ma inscriu!
Iulia M a spus…
o idee super bine gandita si foarte atractiva.Bravo Miha pt idee si sper sa aiba succes
Cornelia a spus…
Foarte interesant proiectul debea ast sa inceapa:X:X:X
Anonim a spus…
un program de rahat....
Echipa de proiect a spus…
Pt. anonim: Eşti cam singurul care spune ca e "un program de rahat". Adu-ne argumente... ca altfel credem ca esti doar invidios.
Jipa Marius a spus…
Interesant:-?...
Echipa de proiect a spus…
Aşteptăm aplicaţia ta Marius!
macinoi a spus…
o idee super.....speram sa iasa cat se poate de bine...asa pentru dushmani ...gen anonim:))...
vicky a spus…
Daca era un program de rahat bai asta anonim numai era publicat si nu se inscria nimen;) asa ca vrem demonstratia ta dc este un program de rahat? si iti spun eu tie sigur ca ASOCIATIA ASIRYS o sa devina CEA MAI TARE asociatie din lume;) daca nu ai dovezi mai bine veziti de treaba ta anonimule care esti sau eventual tine-ti parerile de cacat pentru tine;)!!!
vicky a spus…
Daca era un program de rahat bai asta anonim numai era publicat si nu se inscria nimen;) asa ca vrem demonstratia ta dc este un program de rahat? si iti spun eu tie sigur ca ASOCIATIA ASIRYS o sa devina CEA MAI TARE asociatie din lume;) daca nu ai dovezi mai bine veziti de treaba ta anonimule care esti sau eventual tine-ti parerile de cacat pentru tine;)!!!
vicky a spus…
Si inca ceva asta anonim care esti tu destept:D vezi ca m-a sunat mamica ta si a zis ca te cheama sa bei lapticu;;) :)) !
vicky a spus…
Si inca ceva asta anonim care esti tu destept:D vezi ca m-a sunat mamica ta si a zis ca te cheama sa bei lapticu;;) :)) !
vicky a spus…
''destept''
Iulia M a spus…
invidia este mare din partea unora.....nu trebuie sa ne facem probleme din cauza lor....sigur vom reusi!
Mary a spus…
De abia astept sa inceapa...sper sa va inscrieti in numar cat mai mare, altfel nu stiti ce o sa pierdeti:D
ShULTz a spus…
Imi doresc sa particip , dar nu pot fi acolo :( ! Mihaela este un indrumator de exeptie si ne-a aratat acest lucru in proiectele pe care le-a desfasurat in orasul nostru cu SUCCES. MULTUMIM ca faci asta pentru Tirgu-Frumos!
ancutza a spus…
am emotii in proiectul acesta:-S...sper sa ma descurc mai bine ca pana acuma>:D<..:xoricum sunt sigura ca va iesi foarte bine ca doar suntem voluntari cu experienta:X......
M a spus…
Mulţumesc mult pentru comentariile voastre, Vicky că îţi place aşa mult proiectul şi îl aperi cu atât de multă înfocare, Iulia mulţumesc pentru aprecieri, Cornelia, Măcinoi şi Mary pentru sprijinul şi încrederea acordate proiectului.

Ancuţa sunt sigură că o să te descurci foarte bine, mai ales că ai fost în top 3 cei mai implicaţi voluntari.

Cezar... îţi mulţumesc foarte mult pentru cuvinte, înseamnă mult pentru mine, şi îmi pare rău că nu poţi fi şi în acest proiect, mai ales că tu eşti deja antreprenor.
Diana.H a spus…
sper ca invidia unora nu va face sa nu va face sa dati inapoi nu ...?
abia astept sa ma inscriu ... sper ca din acest proiect ma voi dezvolta mai mult
ionela a spus…
cred k o sa fie un proiect super...abia ast sa inceapa..

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani