Dans şi în 2010

Anul 2010 aduce cu el un nou proiect legat de dans în Târgu Frumos. "Mesageri împotriva discriminării" reprezintă o iniţiativă de follow-up a proiectului "Dansez cu implicare" într-un format total nou realizat împreună cu partenerii noştri din Asociaţia Gipsy Eye (contractorii proiectului).
În Târgu Frumos, 7% din populaţie este formată din rromi, iar 9% din lipoveni ruşi, aşadar aspectul multiculturalităţii merită "exploatat".
Proiectul va consta în 2 etape:

  1. Cursuri de dans în Târgu Frumos în perioada 8 martie-31 mai 2010. La aceste cursuri vor putea participa 40 de tineri, împărţiţi în 4 grupe. Coregrafii sunt trupa Gipsy Eye din asociaţia cu acelaşi nume. Despre ei puteţi citi mai multe aici.
  2. Tabără de dans intensiv combinată cu educaţie non-formală, de 7 zile, în perioada 12-19 iunie (locaţia o veţi afla la momentul potrivit!). La tabără vor participa 21 dintre cei 40 de tineri care au urmat cursurile de dans, ce vor fi selectaţi după nişte criterii specifice (implicare, prezenţă, etc.).

Toate costurile legate de activităţile proiectului vor fi suportate prin programul Tineret în Acţiune pentru că este o iniţiativă finanţată de Uniunea Europeană.

Alte informaţii interesante:
* În perioada sărbătorilor Pascale se vor realiza 4 workshopuri pe cultură, tradiţii, obiceiuri, muzică tradiţională a rromilor, unde comunitatea va fi invitată să participe.
* Fiecare grupă va avea minim 1 repetiţie pe săptămână (în weekend, de 3 ore). Coregrafiile vor aborda tema: o comunitate unită, rromi, români şi lipoveni în lupta împotriva discriminării.
* Orice tânăr din Târgu Frumos şi zona limitrofă este invitat să aplice. Începând cu data de 10 februarie va fi disponibil şi formularul de aplicaţie.

Dacă doriţi şi alte informaţii nu ezitaţi să ne scrieţi pe supertineri@yahoo.com sau să postaţi un comentariu la articol.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani