Tinerii mileniului III - Între bine şi rău - IV

Poate încă suntem priviţi ca şi o ţară din lumea a treia, dar încercăm să schimbăm cât putem şi să aducem ţara pe un drum european. Din nefericire, situaţiile nefavorabile pe care singuri ni le creăm îi determină pe occidentali să ne privească în continuare cu suspiciune. Uneori aşteptăm prea mult... vrem perfecţiune... dar perfecţiunea nu e pe Pământ...

Până la urma fiecare e liber să aibă propria părere dar cert e că nu ne putem îmbăta cu apă rece, nu ne putem preface că totul e bine. Trebuie să schimbăm ceva în ţara asta.


Am încercat să fiu cât de realist şi de obiectiv am putut şi încă ar mai fi destule de zis (în esenţă, articolul "Tinerii Mileniului III" este destinat tinerilor). Cred că am reuşit. Şi nu cred că sunt hazardat când fac astfel de afirmaţii fără să văd că astfel de lucruri se întâmplă, nu spun "poveşti cu peşti şi avioane". Cred însă că există probleme mult mai grave şi mai urgente decât aceasta, dar mai cred că problemele cu care se confruntă tinerii nu ar trebui trecute cu vederea. Ei reprezintă viitorul României.


MORALA? Împreună putem reuşi. Până la urmă tot vom reuşi. Un lucru pe care trebuie să îl ştim este acela că România nu este singura ţară de pe Pământ. Ne-am da "cocoşi" dar nu avem cu ce. Să sperăm că odată cu intrarea României în UE, ţara noastră se va apropia pe parcurs mai mult de valorile europene şi că fiecare îşi va găsi luciditatea. Un lucru e sigur: generaţia actuală are nevoie de sprijin şi de multă răbdare pentru a reuşi să facă lucrurile să se învârtă. Mai important cred eu ca este să ne asumăm existenţa problemelor şi mai ales, după vorba cântecului... ROMÂNIA! TREZEŞTE-TE!


Şi totuşi tinere... CARE E SCOPUL TĂU ÎN VIAŢĂ?, DEŞTEAPTĂ- TE ROMÂNE! "...

ACEST ARTICOL NU ESTE UN PAMFLET ŞI TREBUIE TRATAT CA ATARE!

By Cosmin Şerban

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum se formulează un obiectiv SMART?

Tîrgu Frumos - cele mai importante obiective turistice

Turism în Paşcani